Du er i øjeblikket her: Exaweb ApS » Forside » Flytning af din side uden nedetid
Vi tager imod blandt andet Dankort, eDankort, Maestro, Mastercard, Visa, JCB, American Express

Flytning af din side uden nedetid

Hvis du vil flytte din ekisterende side uden at opleve nedetid på siden, kan du følge denne vejledning. Du skal tage hensyn til følgende faktorer:

Opsætning af ny destination

Hvis du vil flytte en ekisterende side, hvor der er trafik på - skal du sørge for at indrette destinationen på samme måde som det gamle webhotel/eller den gamle server. Læg mærke til en eventuel database med mange opdateringer. Det er anbefalet kun at have en enkelt version af databasen kørende.

Database

Det er en god idé at flytte databasen inden den endelige flytning sker - således undgår du databaser der kører uafhængig ved siden af hinanden, og at du dermed mister opdateringer. Sørg for at eksportere databasen på det gamle webhotel, og importer til det nye. Dette kan ofte gøres med phpMyadmin. Brug BigDump ved import af større databaser.

Hvis der er meget trafik på siden, er det en god idé at vise en offline-meddelelse mens du eksporterer og importerer. Sørg ellers for at finde et tidspunkt hvor der er lidt trafik (f.eks om natten).

Når du har importeret databasen til destinationen, skal du sikre dig at det gamle webhotel må oprette en ekstern forbindelse til destinationen. Skift databaseoplysningerne på det gamle webhotel ud, med databaseoplysninger til det nye webhotel (destinationen). Læs her hvordan du åbner op for ekstern adgang på MySQL databaser.

Test, test og test

Flyt nu de statistike filer fra det gamle til det nye. Det er vigtigt at du tester på det nye miljø - da en forkert opsætning kan være fatal for din side. Det bedste scenarie er selvfølgelig at du flytter til samme miljø som du kommer fra. Dette er desværre ikke altid tilfældet. Kontroller derfor altid opsætningen på såvel det gamle som det nye miljø.

Eventuelle Minor-forskelle, som f.eks PHP 5.2.6 og 5.2.9 vil ikke udgøre den store forskel. Derimod kan det godt give problemer hvis du flytter fra PHP 4.4.7 til f.eks 5.2.12. Det samme gælder MySQL. Forespørgsler der virker med MySQL 4.x, kan godt blive afvist af MySQL 5.x.

Læg også mærke til eventuelt software som ionCube Loader, PECL eller eventuelle Apache moduler.

Nye mail kontier

Sørg for at sætte de nye mailkontier op, og test dem. Således undgår du tab af mail. Test de nye konti ved at logge på en webmail klient på destinationen.

Afslutning

Når du er sikker på at din nye side virker korrekt på det nye webhotel, kan du påbegynde den endelige flytning af selve domænenavnet. Start en redelegering, eller sørg for at pege domænet på den nye IP-adresse. Det er en god ide, inden påbegynding af flytningen, at indstille TTL-værdien til 300. Det betyder at DNS-opsætningen kun vil blive cached i 5 minutter - dermed har du sikret dig at trafikken relativ hurtigt vil komme ind på det nye webhotel.

Test med hosts-filen.

En god ide ved flytning, er at tilpasse din computers hosts-konfiguration. Dermed vil du komme ind på det nye webhotel, uden du behøver at skifte DNS-opsætningen.

Tilpas følgende fil:

Windows:

C:\WINDOWS\system32\drivers\etc\hosts

OS X / Linux:

/etc/hosts

og tilføj følgende linie:

10.0.0.1 domaene.dk www.domaene.dk

Hvor 10.0.0.1 er destinationens IP-adresse og domaene.dk er dit domænenavn. Gem og luk filen.

Åbn din browser og indtast domaene.dk. Hvis du ikke ser forskel, så sørg for at tømme dit lokale cache og tryk på CTRL+F5 (CMD+R for Mac OS X). For at være sikker på at du ser siden på det nye webhotel, kan du f.eks ændre i en af filerne for at se om der er forskel.

Huske at fjerne linien i din hosts-fil så snart du er færdig med at teste!