Du er i øjeblikket her: Exaweb ApS » Forside » Har serverens placering betydning for SEO?
Vi tager imod blandt andet Dankort, eDankort, Maestro, Mastercard, Visa, JCB, American Express

Har serverens placering betydning for SEO?

Ja og nej. Det er faktisk svaret på spørgsmålet om serverens placering har betydning for SEO. Om det har betydning, er afgørende af en række faktorer som spiller ind ved hosting. Den største søgemaskine, Google, har selv bekræftet at de kigger på den fysiske placering af serveren, samt domænets endelse.

Er dit .dk domæne hostet på en dansk server, er søgemaskinerne dermed også sikre på at målgruppen også er Danmark. Men hvis dit internationale domæne (f.eks .com eller .net) er hostet på en udenlandsk server, kan søgemaskinerne finde på at rangere din plads dårligere end hvis den var lokaliseret i Danmark. Dette fordi det ikke helt kan finde ud af hvor målgruppen er placeret, og søgemaskinerne ønsker selvfølgelig at vise de bedste og mest relavante resultater.

Hvis du derimod angiver hvilket land målgruppen er for din side i Google Webmaster Tools, fjerner du Google's tvivl om målgruppeplaceringen og vil Google ikke længere kigge på serverens fysiske placering. Det giver dig muligheden for at hoste dine sider over grænsen, uden at gå på kompromis med sidernes placering i de vigtige søgemaskiner.

En anden vigtig faktor er hastigheden. Så snart du aftager hosting i et land langt herfra, kan du risikere at sidens hastighed er utrolig langsom herhjemme i Danmark. Google har for ikke så lang tid siden bekræftet at de i fremtiden vil kigge på sidens hastighed også. Igen en vigtig faktor som du kan forholde dig til når du vil hoste i udlandet.

Der er dog også en anden faktor der spiller ind, hvis du vil hoste din side over grænsen. F.eks kan der være forskel i tidszoner, og du kan derfor risikere at blive hostet på en server over Atlanten, hvor du kun kan få support om natten. Du skal gøre op med det dig selv om du ønsker dette, eller om du hellere vil vælge en dansk udbyder.

 

Vores virtuelle servere, samt de små webhoteller er placeret i Amsterdam, ca 7-800 km fra København. Hastigheden er i top da serverne er placeret tæt på en af verdens største internetknudepunkter, AMS-IX. Dermed får du fordelen fra de fordelagtige priser i udlandet, uden at gå på kompromis med kvalitet, hastighed, eller support.

   • Detaljer
  • Oprettet:
  • 2010-01-27 17:11:18
  • Opdateret:
  • 2010-01-31 08:44:28
  • Visninger:
  • 4561

Log på kundepanelet

Vores nyhedsbrev

© 2021 Exaweb ApS - CVR: 31937671 - Alle rettigheder forbeholdes - Priser inklusiv 25% moms