Du er i øjeblikket her: Exaweb ApS » Forside » Jeg vil boote min egen kernel
Vi tager imod blandt andet Dankort, eDankort, Maestro, Mastercard, Visa, JCB, American Express

Jeg vil boote min egen kernel

Det er muligt at få aktiveret din egen kernel på serveren. Vi booter standard vores egen kernel, men ved specielle behov kan vi aktivere en anden Xen-kompatibel kernel vha PyGrub.

Hvad er PyGrub? PyGrub er en - Python baseret - videreudvikling af den kendte Grub bootloader. Det er lavet for at boote virtuelle maskiner under Xen. Kort forklaret læser den grub-konfigurationen, vælger en Kernel og et ramdisk-image og giver dette videre til Xen.

Hvordan? Hvis du vil boote din egen kernel vha. PyGrub, har du brug for følgende:

• En valid grub-config i /boot/grub/menu.lst
  • En Xen domU-compatible kernel.
  • En initrd med xenblk.ko og xennet.ko

For at være sikker på at xenblk og xennet-driverne bliver loadet korrekt, tilføjer du følgende linier til /etc/modprobe.conf:

alias eth0 xennet alias
scsi_hostadapter xenblk

Derefter installerer du Grub, og Xen-kernel:

CentOS:

yum install grub
yum install kernel-xen

Debian:

apt-get install grub
apt-get install linux-image-xen-amd64

Aktivering: Kontroller at der er en gyldig /boot/grub/menu.lst, hvor den nye Xen-kernel er optaget. Giv os besked om at du har installeret en egen kernel, så vi kan aktivere dette i vores system. Så snart vi har givet en bekræftelse, slukker du maskinen ved hjælp af et shutdown (reboot er ikke nok!). Systemet vil automatisk starte op igen med PyGrub.