Du er i øjeblikket her: Exaweb ApS » Forside » Hvad er et hostname, og hvilket skal jeg bruge?
Vi tager imod blandt andet Dankort, eDankort, Maestro, Mastercard, Visa, JCB, American Express

Hvad er et hostname, og hvilket skal jeg bruge?

Et hostname er navnet på din server. Navnet bruges til at identificere serveren eksternt, f.eks ved email eller web.

Når du bestiller en VPS hos os, indstiller vi samme navn til rDNS (reverse dns) for IP-adressen. Reverse DNS er navnet på serveren som fremkommer når man laver et opslag på IP-adressen.

Det anbefales at hostnavnet skrives på følgende måde, og det er også den fremgangsmetode vi bruger:

identifikation.domaene.tld

Du kan f.eks bruge vps1.ditdomaene.dk eller lignende. Hvis du ikke udfylder noget, eller hvis du ikke informerer os om ønsket hostnavn, vil vi sætte hostnavnet til vpsxxx.exaweb.dk hvor xxx er nummeret på den virtuelle maskine.

Hvis du bruger et eget hostnavn, er det vigtigt at du sørger for at hostnavnet peger på maskinens IP-adresse.