Du er i øjeblikket her: Exaweb ApS » Servere » Teknologi
Vi tager imod blandt andet Dankort, eDankort, Maestro, Mastercard, Visa, JCB, American Express

VPS og Xen Teknologi

VPS teknologi

Virtualisering er en måde at opdele en fysisk server på i mindre stykker. Dog med de samme egenskaber som ved en dedikeret og fysisk server: egen harddisk, netværk adgang, eget styresystem, root-adgang mm.

Virtuel server

På denne side vil vi gerne fortælle dig lidt mere om teknologien, og hvad virtualisering egentlig er og hvilke fordele det byder på.

Det første trin ved virtualisering er opdeling af harddisk og netværkforbindelse, således disse er 100% uafhængige af hinanden. Da vi benytter os af Xen paravirtualisering, gælder dette også for RAM og CPU. Det betyder at den virtuelle server får de samme egenskaber som en fysisk og dedikeret server. På den virtuelle server får man muligheden for at installere et eget styresystem og eget software, ligesom på en dedikeret server.

Fordi alle virtuelle maskiner bliver oprettet og kontrolleret af vor virtualiserings-software, er det blevet nemt at tildele ressourcer som RAM, CPU og harddiskplads. Med andre ord; det er blevet muligt at opgradere til en større server løbende efter behov, uden tekniske og fysiske indgreb.

Hvorfor er virtualisering populær?

  • Kraftigere servere: servere bliver kraftigere i forhold til det software der skal køre på den. Det kan derfor betale sig at benytte de kraftigere servere til flere opgaver.
  • Strømmen er dyr: strømmen er dyr. Det betyder at effektiv server-indeling kan betale sig.
  • Fleksibilitet: man går mere op i fleksibilitet, såsom i "computing on demand" og "cloud computing". Man vil kun betale for det man bruger, og man vil nemt og hurtigt kunne oprette nye servermiljøer til nye opgaver.
  • Non-standard software for websystemer: webdesignere, udviklere og webmasters vil selv kunne bestemme hvilken software de bruger og ønsker ikke at være afhængig af udbyderen. Det er blevet nemmere at gå et trin op fra shared webhotel til eget servermiljø.

Xen teknologi

Der findes forskellige virtualiserings-programmer på markedet. De største og mest kendte er VMWare, Xen og Virtuozzo. Vi har valgt Xen som primære virtualiseringsteknik, da Xen kombinerer en fremragende performance med en 100% og absolut adskillelse af de virtuelle maskiner.

Host/hardware virtualisering

Virtuozzo er en såkaldt "host-baseret" virtualiseringsmetode. Det betyder kort sagt at der ikke kan garanteres 100% adskillelse mellem de virtuelle servere. Det fungerer på den måde, at der først bliver installeret et "host"-styresystem på den fysiske server, hvorefter de virtuelle maskiner ("gæsterne": guest-OS) bliver installeret på host-styresystemet ved hjælp af, i dette tilfælde, Virtuozzo.

Xen og VMWare er hardware-baserede virtualiseringsteknikker, hvilket betyder at der ikke installeres et "host-OS", men at programmet (Xen, VMWare eller lign.) installeres direkte på serveren.

Den store fordel ved host-baserede metoder, er at det ikke er nødvendigt at efterligne rå hardware, men at de virtuelle maskiner frit kan benytte og dele sig af den samme "pool" med RAM og harddiskplads.

Den sidste fordel er også en stor ulempe, da det er sværere at adskille ressourcer som RAM og CPU 100%. Dette gør det umuligt at give garantien om at andre kunder ikke kan påvirke ens egen server.

Da hukommelsen med host-baseret software bliver brugt flere gange, er dette en oplagt mulighed for at proppe så mange virtuelle maskiner på en fysisk server som muligt. Dette gør at især CPU og disk-adgang bliver belastet for meget.

Dernæst er host-baseret virtualisering mindre sikkert, da der er et ekstra lag i form af et host-os. Et sikkerheds-problem på host-styresystemet er derfor et problem for alle de andre virtuelle servere.

Log på kundepanelet

Vores nyhedsbrev

© 2021 Exaweb ApS - CVR: 31937671 - Alle rettigheder forbeholdes - Priser inklusiv 25% moms